20.3.2022 / 16:25
7.3.2022 / 11:14
14.9.2021 / 8:11
2.3.2020 / 10:49
Základné Pravidlá

Všeobecné pravidlá:

Pravidlo 1. Hrajte sa!

Skúste hrať a nie zamýšľať sa nad pravidlami. Nerozmýšľajte nad tým, čo kto dokáže a s kým keď sa spojím budem namakaný. Vžite sa do svojej postavy a hrajte ju čo najlepšie. Ak sa Vám toto podarí, bude hra naozaj stáť zato.

Pravidlo 2. Vždy dbajte na bezpečnosť!

Nikdy nebojujte bezhlavo, vždy myslite na to, že proti vám stojí živý človek. Každá zbraň musí byť schválená organizátormi a musí byť bezpečná. V prípade spôsobenia akéhokoľvek reálneho zranenia je zranený a útočník mimo hry, pokiaľ nie je zranený dostatočne ošetrený a môže pokračovať v hre. Tak isto všetci ostatní hráči sú povinní pomôcť zranenému a ak tak činia, sú tiež mimo hry. Zdravý kamarát je dôležitejší ako quest.

Pravidlo 3. Používajte zdravý rozum!

Pravidlá sú postavené voľnejšie. Vždy zvážte, či vaša činnosť nie je v rozpore so zákonom, morálkou alebo dobrými mravmi. Nebudeme vám presne rozpisovať, čo smiete a čo nie. Úsudok necháme na vás hráčoch.

Pozor! Kto prekročí medze, bude nemilosrdne vyhodený z hry.

Pravidlo 4. Prohibícia

Alkohol na akcii všeobecne nie je striktne zakázaný, ale majte mieru. Alkohol je povolený len plnoletým osobám. V prípade, že sa zistí užívanie alkoholu neplnoletej osobe, bude táto okamžite vylúčená z hry, tak ako aj každý, kto jej alkohol poskytol!

Fajčiť sa smie len so súhlasom VŠETKÝCH prítomných, alebo na miestach k tomu vyhradených. Každý fajčiar so sebou musí nosiť popolník/plechovku/fľašu na likvidáciu odpadu fajčenia.

Počas hry samotnej je zakázané konzumovať alkohol, či psychotropné látky.

Pravidlo 5. Kostýmová povinnosť

Kostýmy a masky robia veľkú časť atmosféry hry. Hráč, ktorý nemá kostým, môže hrať iba bezvýznamnú postavu. Tak isto je nevhodné, ak sa hráči počas hry venujú iným činnostiam (kecanie o futbale, menenie kariet…) Hráči, ktorý budú predvádzať kvalitnú hru („role-play“ – napr. vlastné rituály, gore efekty…) budú taktiež odmeňovaný podobne ako za kvalitný kostým.

Pravidlá pre BOJ

Každý začína s 10 životmi a bežný zásah zraňuje za 1 život.

Bojové pravidlá sa nesmú meniť ani v prípade, že všetci účastníci súboja súhlasia so zmenou (napr. všetci súperi by súhlasili s používaním bodania)

Bojuje sa v reálnom čase. Takže, keď chcem utekám, keď bojujem – bojujem.

Bojuje sa iba schválenými drevenými, alebo inými bezpečnými zbraňami (žiadne ostré rohy, hrany, špičky, trčiace kovové súčiastky).

Zbrane NEMUSIA byť nutne obaľované, ale ich bezpečnosť BUDE PREVEROVANÁ! (samozrejme bude preverovaná na samotnom hráčovi)

Príklad: Hráč si na hru prinesie svoj krásne ozdobený neobaľovaný drevený meč. Pri kontrole zbraní bude tento odvážlivec podrobený skúške. Najprv si pár kôl zašermuje s ORGom, potom si vymenia zbrane a ORG mu predvedie jeho štýl boja.

Smie sa útočiť len na zásahovú plochu, t.j.  na trup, ramená (od pleca po lakeť), stehná (od kolena nahor). Kĺby (lakte a kolená) nie sú zásahová plocha.

Je prísny zákaz útočiť alebo naznačovať útoky na hlavu, krk a rozkrok.

Taktiež je zakázané pokúšať sa kryť (nastavovať) nezásahové časti tela do útokov (napríklad vykrývať predlaktím, dvíhať kolená a tým brániť útokom na stehná a pod.)

Všetky útoky musia byť vedené rozumnou silou a zásahy sa tlmia (aj zásahy obaľovanými zbraňami!!!). Je zakázané šermovať nekontrolovane a prerážať kryty súpera silou. Tak isto je zakázané útočiť na zbraň s cieľom ju poškodiť alebo zlomiť.

Je zakázané bodať a naznačovať bodanie, okrem zbraní na to určených, patrične tomu prispôsobených a špeciálne schválených (herný oštep)

Je zakázané zatláčať súpera do nebezpečného terénu (stromy, strmý kopec…)

Zranenie môže jedna postava inej spôsobiť raz za približne 2 sekundy. Osobne doporučujeme útočiť na rôzne zásahové plochy striedavo, potom nevznikajú problémy, či už to boli 2 sekundy. Každý útok by mal byť vedený s viditeľným náprahom (aby bolo vidieť, že nejaký úder prichádza) a primeranou silou (aby bolo cítiť, že nejaký úder bol zasadený). Opäť používajte zdravý rozum.

Príklad: Hráč vezme svoj 120 cm obojručný meč a pri súboji bude robiť malé, asi 10 cm pohyby, opakujúc za 1, za 1, za 1… – toto nieje zdravý rozum, to je doslova snaha o podvádzanie.

Dĺžky zbraní, ich typy a rôzne kombinácie budeme konzultovať konkrétne s hráčmi.