20.3.2022 / 16:25
7.3.2022 / 11:14
14.9.2021 / 8:11
2.3.2020 / 10:49
Pozvánka

Stovežatá Praha je krásna, stovežatá Praha je zradná.
Rok po konci 30 ročnej vojny sa mesto na Vltave spamätáva, ale ešte chvíľu potrvá, kým sa mu vráti jeho niekdajšia krása. Vojnové rany sú ešte príliš čerstvé a nové nátery len nedokonale prekrývajú stopy striel švédskych obliehateľov. Českým územím sa za posledné roky prešli armády aj zástupcovia rôznych krajín a mocností. To už aj tak zvýšilo nezvyčajnú pestrosť obyvateľstva, ktorou Praha odjakživa ovplývala. Tak ako je pestrý svet smrteľníkov, je aj svet upírov v Prahe rozmanitý a zradný.

Zdá sa, že poslednou obeťou tejto zradnosti nie je nik menej významný ako Josef Zvi, princ pražský. Už celé týždne ho nik v Prahe nevidel a jeho neprítomnosť začína spôsobovať problémy a vzrastajúce napätie. Pražský primogéni nie sú schopní princa plnohodnotne nahradiť. Najmä ak ani správca Elýzia, Nosferat Bragga nevie, kde sa jeho pán nachádza ani kto sa postará o poriadok v meste. Šerif František Geher síce naďalej dbá na dodržiavanie tradícií, no najmä mladší upíri si už pošuškávajú, že jeho prehnaná tvrdosť a krutosť mu má dopomôcť k nástupu na pražský trón. Viliam Želetinský z klanu Toreador zvádza v poslednej dobe ostré slovné súboje s Ventrue Horatiom, obaja sa snažia získať politickú moc v primogénskej rade a ovládnuť Prahu. Maharal z klanu Tremere je čoraz viac tajnostkársky a väčšinu času trávi vo svojich laboratóriách. Najhoršie je na tom Pavel Brejchal, biskup z klanu Tzimisce, ktorému pobyt v Prahe povolil Josef Zvi za nejasných okolností a ktorého pred otvorenou vojnou zo strany ostatných primogénov chráni len ich strach pred hnevom princa.

V poslednej dobe sa v Prahe objavilo mnoho zvláštnych upírov z cudzích krajín a napätie v uliciach rastie. Mladší môžu byť významným faktorom pri rozhodovaní o budúcom princovi, no ak sa postavia na stranu porazených, víťazi im to rýchlo spočítajú.

Jedným z upírov si ty a je len na tebe, za koho sa postavíš počas pražských nocí…