20.3.2022 / 16:25
7.3.2022 / 11:14
14.9.2021 / 8:11
2.3.2020 / 10:49
Pozvánka

madrid1Iba tri roky uplynuli od prevratnej Rímskej konferencie.

Tri roky od uzavretia mieru medzi Kamarillou a Sabbatom. Tri roky od podpisu, ktorý mal ukončiť krviprelievanie medzi Rodnými. Súčasná situácia sa ale nedá nazvať mierom, a aj prímerie by bolo príliš odvážnym výrazom na označenie dnešných dní v svete Temnoty. Všade je napätá situácia. Väčšina území zostala pod nadvládou sekty, ktorá tam panovala aj pred konferenciou a upíri druhej strany sú ledva tolerovaní. Pretrváva napätie a strach. Nové pravidlá koexistencie upírskej spoločnosti sú nejasné. Pravidlá staré, prikazujúce zabiť a zničiť nepriateľa, sú zakázané. Európou sa vraj potulujú mocní agenti, ktorí dohliadajú na plnenie Rímskej zmluvy. Nikomu sa nedá veriť, každý môže byť agentom starších, ako aj odpadlíkom, ktorý neuznáva dohodu.

V Madride je situácia iná. Princ Filip III sa zachoval odlišne od ostatných vládcov. Jedna časť upírov tvrdí o jeho vyhláseniach, že sú pokrokové, druhá ho označuje za blázna. Filip III verejne vyhlásil amnestiu na akékoľvek činy z minulosti spojené s bojmi medzi Kamarilou a Sabbatom, dovolil do Madridu prísť akémukoľvek upírovi s akoukoľvek minulosťou. Jedinou podmienkou je, že prišelec bude dodržiavať tradície podľa interpretácie princa a uzná Princa a konšelov ako riadiaci orgán mesta. V Madride sa zrazu objavilo množstvo prišelcov. Časť z nich tvrdí, že sú obyvateľmi mesta od nepamäti, len žili v ústraní.

Najočakávanejšou udalosťou budúcich dní je preslávená La Fiesta Magna – veľký ples upírov. Pre upírov, čo niečo v meste znamenajú povinnosť, pre tých čo niečo znamenať chcú príležitosť. Je to udalosť, počas ktorej sa dejú neuveriteľné veci. V minulosti sa práve na tejto udalosti rozhodovalo o budúcom princovi, či konšeloch, mnohí upíri si tu získali slávu a rešpekt a mnohí upadli do zabudnutia. Vo víre tanca a pri zvukoch hudby vznikli mnohé dohody aj nepriateľstvá, ktoré formovali vývoj mesta počas dlhých rokov.
Princ ešte oficiálne nepoveril radu ani žiadneho z upírov prípravou tejto významnej udalosti.

Má princ strach, že prítomnosť nedávnych nepriateľov môže ohroziť celú udalosť a tým aj jeho vládu? Alebo sa zatiaľ nerozhodol, komu zverí do rúk prípravu tak významného plesu? Alebo má princ starosti, kvôli ktorým na Fiestu Magna nemá čas? Ak prídeš do Madridu, mnohé z týchto otázok ti budú zodpovedané…