20.3.2022 / 16:25
7.3.2022 / 11:14
14.9.2021 / 8:11
2.3.2020 / 10:49
Pozvánka

londyn
Doba je nekľudná a krutá. Všade vládne chaos a Anarchia a celý civilizovaný svet čelí úpadku. Medzi rodnými to nie je iné. Kamarilla bola oficiálne ustanovená len pred pár rokmi a aj to skôr len ako prostriedok ochrany pred anarchami, ktorí sú stále drzejší a výbojnejší. Anarchistická revolúcia zachvátila celý známy svet temnoty a mnohí starší sa miesto toho aby sa starali a ochraňovali svojich potomkov ukrývajú v strachu zo smrti. Mnohí z nich naopak vzdorujú ako neohrozené stĺpy času a odrážajú každý nápor. Dokážu však zastaviť každú vlnu, alebo nakoniec podľahnú?

V Londýne tomu samozrejme nie je inak. Nielenže je celá zem rozdelená dlhým a únavným zápasom dvoch panovníckych rodov, ale je zároveň pustošená hladom a chorobami. Vo všetkom tom chaose sa rodným, ktorí len ťahajú v pozadí za nitky nedarí nájsť stabilitu. Rozpory sú aj medzi nimi. Rozpory sú dokonca aj vo vnútri samotného klanu Ventrue, ktorý držal doteraz politickú moc pevne v rukách a hral sa s panovníkmi ľudí ako s bábkami. Navyše všade naokolo je vidno, ako sa stále viac a viac mladých upírov pridáva k odboju a znepríjemňuje život svojim stvoriteľom. Aby toho ešte nebolo málo, z východu prichádzajú správy o krvavom besnení a vraždách významných vodcov tamojších klanov.

Vďaka dlhotrvajúcim sporom a roztržkám medzi politickými vodcami je situácia v Londýne dosť napätá. Primogénska rada sa už dávno nestretáva a nie je zvolený princ. Vedúcu úlohu v meste si udržuje Elder klanu Ventrue. Nie prostredníctvom politickej moci, ale vďaka vlastným schopnostiam. Nikto však netuší, ako dlho táto situácia vydrží. Každopádne sa schyľuje k niečomu veľkému.

Mesto Londýn má vďaka svojej politickej situácii výnimočné postavenie. Tým, že sa v ňom nehlási o moc žiadna sekta je jedno z mála neutrálnych miest v Európe. Navyše jeho geografická poloha ho posúva ďalej od epicentra nepokojov. Do mesta vraj prišiel niekto, kto má dôveru väčšiny vodcov klanov v Európe, aby preskúmal situáciu a vybral miesto spoločného zasadnutia. Cieľ zasadnutia je jasný: konečné riešenie anarchistického „problému“. Je jasné, že ten, kto bude v jeho priazni pravdepodobne získa moc dostatočnú na to, aby sa stal ozajstným pánom mesta.

Kto to bude?