20.3.2022 / 16:25
7.3.2022 / 11:14
14.9.2021 / 8:11
2.3.2020 / 10:49
Mini – bojovka

Na piatok 26. júla, v rámci DBF, som pre Vás prichystal jednoduchý LARP (viac-menej bojovku) pre 16-20 hráčov. Herný čas odhadujem tak na 4-5 hodín, čiže by sa to uskutočnilo poobede od 14:00 do večera J
Na hre budú štyri frakcie Ľudia, Elfovia, Trpaslíci a Orkovia, ktoré sa budú líšiť vo výbere zbraní. Každá frakcia bude mať kapitána a špióna a ďalších 2-3 vojakov, podľa počtu prihlásených (ak Vás bude veľa – budeme rovnomerne dopĺňať armády).

Úvod

Kontinent štyroch kráľovstiev už stáročia sužuje plameň rasových vojen. Ich prapôvod sa už stratil v popole čias minulých, ale vždy sa nájde dôvod, prečo inak rozumné rasy humanoidných bytostí zaútočia jeden na druhého. Roky trvajúca vojna priniesla veľa obetí, veľa krvavých pomst a nastolila krehké equilibrium, ktoré však nevyhovuje žiadnej strane. Zmenu mohol priniesť návrat hrdinu prastarých dôb – arcimága Elminster-a Aumar-a, ktorý sa však hneď po svojom príchode nechal počuť, že chce zostať neutrálny a nemiešať sa do rasových sporov kráľovstiev.
Veci sa však málokedy vyvíjajú tak, ako by to chceli smrteľníci a aj mocných môže dostihnúť ich minulosť. Tento krát je to ancient červený drak Alcrazor, ktorý po stopách Spelljam-u prenasledoval čarodeja do tohto sveta. Kúzelník si uvedomuje, že mu nemôže čeliť sám a tak rozhlásil po krajoch, že komu sa podarí skoliť draka a prinesie mu jeho hlavu, môže si niečo zaželať a ak to bude v Elminster-ovej moci, tak mu to splní.
Vládcom štyroch kráľovstiev nebolo treba viac vedieť a už mobilizovali svoje vojská proti obávanému predátorovi. Každý má svoj plán, svoju tajnú zbraň ako draka zabiť, ale hlavne ako zabrániť ostatným aby jaštera porazili ….

Pravidlá

Bojuje sa LARPovo (real time) podľa pravidiel DBF J
Kapitáni majú 8 životov, ostatní 5 životov.
Kto je zabitý, vracia sa do svojej pevnosti, kde sa po 5 minútach oživí s plnými životmi.
Mŕtva postava musí odovzdať všetky herné predmety protivníkom (okrem zbraní J).
Ťažké brnenie (posúdi ORG) pridáva 1-3 životy.
Každá zbraň zraňuje za 1.
Boj dvoma zbraňami je zakázaný !

Ľudia – meče a štíty
Elfovia – jednoručné meče, kopije (len na bodanie) a luky
Trpaslíci – sekery, kladivá a štíty
Orkovia – sekery, kyjaky, kladivá, meče a štíty

Lokácie na hernom území budú označené symbolmi frakcií. Postavy nemôžu vstúpiť do lokácie inej frakcie, ale môžu okolo nej „hliadkovať“ a tým brániť protivníkom vstúpiť. Výnimkou je špión, ktorý môže vniknúť do prázdnej PEVNOSTI protivníkov a ukradnúť odtiaľ herné predmety.
Postavy sa nemôžu skrývať v budovách, ktoré majú ich insígnie, na výzvu musia vyjsť pred budovu (zanechať činnosť, ktorú práve robili) a bojovať ! Rovnako tam nemôžu odkladať herné predmety (aby boli v „bezpečí“) – okrem pevnosti – samozrejme.