20.3.2022 / 16:25
7.3.2022 / 11:14
14.9.2021 / 8:11
2.3.2020 / 10:49
Info o Hre

DobroFantH 2006 je týždňová akcia pre ľudí, čo majú radi fantasy, prírodu, dobrých ľudí a zábavu. Je to voľne organizovaný stanový tábor s množstvom sprievodných akcií. DobroFantH organizujú Tommik, Tardubal, Zsolo a výdatne im pomáhajú Krtko a Vratko.
Vrcholom DobroFantHu je trojdňová LARP hra Florencia 1478.

Na to, aby sa mohol niekto zúčastniť potrebuje splniť tieto podmienky:

1. Musí mať vek nad 15 rokov. Účastníci mladší ako 18 rokov musia mať písomný súhlas svojho zákonného zástupcu.
2. Musí si prečítať pravidlá, porozumieť im a riadiť sa nimi počas celej hry.
3. Musí rešpektovať pokyny organizátorov.
4. Musí mať historicky vyzerajúci kostým, čím krajší tím lepší.
5. Musí zaplatiť účastnícky poplatok (300,- Sk).

Ak splní všetky „Musí“ za odmenu zažije tri dni plné zábavy a napätia medzi ľuďmi podobnej krvnej skupiny.

DobroFantH 2006 sa bude konať v termíne od 17.07.2006 do 23.07.2006 v Krásnohorskom Podhradí. Presná mapa a spôsob, ako sa tam dostať bude uverejnený na www.larp.sk . Ubytovanie je vo vlastných stanoch na lúke pri futbalovom štadióne. Toalety a sprchy sú zabezpečené v priestoroch futbalového štadióna. Stravovanie nie je zabezpečené, v blízkosti sa nachádzajú obchody, reštaurácie a pohostinstvá, v stanovom tábore je ohnisko a v blízkom lese je dostatok dreva. Pre veľmi náročných je možné ubytovanie v chatke v kempingu asi 200 m od stanového tábora za cenu približne 150,- Sk/noc.

Prihlásiť sa na DobroFantH 2006 môžeš pomocou emailu na varga@antik.sk , alebo PMkou Tommikovi alebo Tardubalovi. Bližšie info o akcii sa dozvieš na www.larp.sk , kde budú postupne pribúdať informácie o hre, historické reália a pod. Hráči, ktorí sa prihlásia do 10.06.2006, môžu poslať organizátorom aj predstavu postavy, ktorú by chceli hrať. Po termíne už budeme prideľovať postavy podľa napísaného príbehu bez možnosti voľby.

Časový harmonogram

Časový harmonogram je len orientačný, určite ho ovplyvnia faktory ako je počasie, momentálny počet a stav účastníkov, organizačná pripravenosť jednotlivých bodov programu a pod.

17.07.2006 Pondelok – Príchod účastníkov, voľný program.
18.07.2006 Utorok – Bojový LARP podkova, kto chce prísť na Podkovu, musí prísť
už v pondelok alebo ohľadom postavy už vopred
kontaktovať organizátora na adrese vratko.vokal@larp.sk.
19.07.2006 Streda – Prideľovanie postáv, vysvetľovanie pravidiel, príprava na hru
20.07.2006 Štvrtok – Florencia 1478 – prvý deň
21.07.2006 Piatok – Florencia 1478 – druhý deň
22.07.2006 Sobota – Florencia 1478 – tretí deň
23.07.2006 Nedeľa – odchod účastníkov.

Florencia 1478 – hráčske info

Florencia 1478 je LARP (ak nevieš čo je LARP pozri na hlavnú stránku www.larp.sk , alebo http://slad.tolkien.sk ) z pseudohistorického prostredia. Vychádza z konkrétnych reálií a udalosti, ktoré sa odohrali vo Florencii, no dej je vymyslený a sú doň pridané mystické a fantasy prvky.

Ako organizátori by sme chceli, aby hráči Florenciu poňali ako hru, kde sa prišli hlavne zabaviť a zahrať. Budeme radi ak strávia 3 dni vo vymyslenom svete, v ktorom zažijú čo najviac zážitkov, stretnú podivné aj menej podivné bytosti a postavy a ak si užijú silný príbeh.

Väčšina postáv má vopred definovanú históriu, schopnosti aj vzťahy s inými postavami. Chceme od hráčov, aby hrali podľa toho. Neurobili sme to preto, aby sme hráčov ochudobnili o možnosť voľby, urobili sme to preto, aby hráči boli obohatení o vzťahy, ktoré by za tak krátky čas medzi sebou nestihli vytvoriť.

Veci, ktoré by ste si mali určite priniesť:

*

stan, spacák, karimatku (proste svoj pelech) – na oblečenie nielen kraťasy a tričko, ale aj niečo teplé, čo vám len tak nepremokne a v čom sa s kľudom prederiete cez les a hlavne kostým …
*

pevnú obuv – sandále vám v lese nestačia, keď vás prenasleduje tlupa vašej krvi chtivých potvor.
*

ešus, alebo podobnú nádobu, ktorú vám nebude ľúto strčiť do ohňa – stravovať sa budeme väčšinou v tábore. Pozn.: Stravu si každý zabezpečuje sám. Odporúčame zobrať rôzne konzervy, ktoré sú vhodné na zohrievanie, sáčkové polievky atď. hlavne s ohľadom na to, že chladnička nebude po ruke. Obchod s potravinami je naozaj neďaleko, tak, ako aj reštaurácia.
*

základný príbor – aspoň polievkovú lyžicu, nôž na krájanie chleba a prácu s drevom; najlepšie mať so sebou aj vreckový nôž s rôznymi otvárakmi.
*

zichereisku (zatvárací špendlík) – aspoň dva kusy
*

kostým je nutný, pretože bez neho nie je možné hry sa zúčastniť. Privítame najmä dobové kostýmy – nezabudnúť na toaletný papier a iné hygienické potreby
*

papier a pero
*

špagát – aspoň 2 metre
*

doporučujeme baterku (v noci býva tma), nejaký obväz, leukoplast … jeden nikdy nevie …
*

ak chcete v hre bojovať, tak si prineste drevený meč, alebo inú drevenú zbraň a ochranné rukavice
*

vhodné sú napríklad aj staré lyžiarske, alebo nejaké po domácky zhotovené z molitanu a pod. (hlavne nech vám ochránia prsty a hánky pred nárazom protivníkovej zbrane). Pozn.: Samozrejme ľubovoľné iné ochranné prvky, pripnuté na odev (chrániče kolien, lakťov) alebo tvár (okuliare), sú vítané.

Pravidlá pre zbrane sa budu nachádzať v sekcii Pravidlá v dotyčných pravidlách pre daný ročník a hru. Ak by neboli opýtajte sa Tommika na to či vaša zbraň je vhodná.

Všetky meče musia schváliť organizátori ako bezpečné a musia mať stanovené parametre.