20.3.2022 / 16:25
7.3.2022 / 11:14
14.9.2021 / 8:11
2.3.2020 / 10:49
Doslov

Nádej nezomrela. Vo Florencii sa predsa našla hŕstka spravodlivých, ktorým viac záležalo na osude mesta ako na ich vlastnom. Spoločnými silami a modlitbami sa im podarilo očistiť mesto od hriechu a zla a vrátiť doň svetlo. Zombie, ktoré celé dni naháňali strach a zabíjali obyvateľov sa rozpadli na prach. Choroba zmizla tak rýchlo, ako sa objavila a florenťania si znova užívajú svoj „obyčajný“ život.
Sestra Klára alias Milram sa odsťahovala spolu s Felixom de Pazzi do Barcelony, ale aj tam ich naháňal duch barda Terenca. Virgil vstúpil do rádu, no za to, že vykonal nekromantský rituál mu odhnila ruka na ktorej nosil prsteň. Otec Salvonarola znechutený dôkazmi o vierolomnosti pápeža aj Mediciho odišiel z mesta a stal sa pustovníkom. Don Pietro sa stal jedným zo zakladateľov jezuitského rádu. Obchodník Markus bol po smrti vyhlásený za mučeníka a florenťania mu postavili sochu. Medici sa vydal cestou pokánia a pokory, aj keď pred tým stihol potrestať atentát na svojho brata a dal popraviť Jacobba de Pazzi. Osud ostatných obyvateľov mesta sa nezachoval.

Chcem poďakovať všetkým hráčom za predvedenú hru, som veľmi rád, že hra dopadla dobre a že ste si ju užívali. Bol som nadšený z toho, že mnoho z vás to potiahlo o krok ďalej a vymýšľalo si svoje vlastné ciele a zápletky – falošná Mediciho zmluva, oprava dlaždíc, smerové šípky k Markusovej dielni či rozhorčenie inkvizítora nad pochovaním araba na kresťanskom cintoríne sú super príklady, aj keď toho bolo omnoho viac.

Uvidíme sa o rok.

Jura