20.3.2022 / 16:25
7.3.2022 / 11:14
14.9.2021 / 8:11
2.3.2020 / 10:49
Svitanie

Svitanie

Príbeh:

Legenda hovorí, že kedysi dávno bola táto zem plná malých znesvárených kráľovstiev, keď sa kdesi objavila podivna armáda, ktorá nebola ľudskou…tá sa valila vpred a drtila kráľovstvo za kráľovstvom a nič sa jej nedokázalo postaviť do cesty… až nakoniec zostalo posledné kráľovstvičko. A práve vtom sa pozdvilhli tí, ktorých sa predtým ľudia báli a ktorými opovrhovali – mágovia. Ich spojenectvo dokázalo zastaviť útočnícku armádu a s ich pomocou bola zatlačená a zničená…to jedno malé kráľovstvičko znovu osídlilo spustošenú zem a tak vznikla ríša…

A za ich pomoc odmenil prvý cisár mágov tým, že im daroval veľký kus zeme, ktorý patril len im a zákony ríše sa na nich v ich zemi nevzťahovali, výmenou za sľub, že až bude treba, prídu a pomôžu. Od tej doby uplynuli storočia…

Na mágiu a kúzla verí málokto, hoc je pravdou, že legenda je všeobecne známa, je pravdou, že kdesi v Ríši sa nachádza les, do ktorého je cisárskym verdiktom zakázaný vstup a tí, čo žijú na okraji sa pri danej legende vedúcky usmievajú a krčia ramenami.

Pravou je, že sem tam sa kdesi objaví niekto s cisárskou pečaťou, aby odviedol dieťa od rodičov a je pravdou, že takto odvedené deti boli predtým nezvyčajné (nie, nečarovali, nie sme v Harry Potterovi – skôr ich napríklad mali až príliš rady zvieratá, alebo od detstva vynikali silou, rýchlosťou, bystrým umom…proste…boli výnimočné).

Pred nejakým časom sa začali diať po Ríši divné veci.

Pár ľudí rozprávalo, že videli, ako sa okolo cintorínov v noci pohybujú prízračné postavy, stávalo sa, že opilci navracajúci sa pozde domov zahli do zlej uličky a už sa neukázali, že zmizli deti z kolísok.

Do západných prístavov prišli námorníci rozprávajúci o morských obludách, ktoré vyplávali z hlbín, nomádi z juhu začali rozprávať o púštnych búrkach, nesúcich hlasy a o piesočných víroch s ľudskou tvárou. Horali zo severu prisahajú, že zazreli trollov, ako schádzajú do údolí a lovci z východných džunglí spomínali prapodivné šelmy, ktoré nikto nikdy predtým nevidel.

Zvesti prichádzali čoraz častejšie, poverčiví rozprávali o prichádzajúcom konci sveta, tí racionálni o chystanej invázii akejsi neznámej ríše odkiaľsi spoza mora. A tí najracionálnejší sa smiali a neverili babským povedačkám.

Ale potom uverili všetci.

Skalní obri zomknutí do pevných šíkov zostúpili zo severských hôr a kopcov, z neposvätených hrobov povstali mŕtvi, z oceánu vykročila armáda morských tvorov, ktorí však dokázali kráčať po zemi a v rukách niesli zbrane, južné púšte prekročilo vojsko prapodivných nomádov a z východných džunglí vyšli napol ľudia, napol zvery. A všetkých akoby hnala jedna sila, jedna vôľa, Ríša sa ocitla v kliešťach, zovretá medzi armády bytostí, v ktoré nik neveril.

Cisárska armáda sa chystá na zúfalý boj a sám cisár vo svojej bezradnosti vysiela posla do Zakázaného mesta mágov prosiť o pomoc a pripomenúť dávny sľub.

Už je jasné každému, že nadchádza doba, kedy povstanú mnohí hrdinovia, vzniknú mnohé báje a piesne a na bojovom poli sa bude kuť nový svet.

Nadchádza doba, ktorá vstúpi do legiend.

Ovšem…o tom náš príbeh nie je.

Na samom kraji Zakázaného lesa drží pohraničnú stráž skupina mladých študentov, ktorí, tak ako každý mesiac vyrazili na prax do terénu. Ich služba sa pomaly končí, zostáva už len posledná pochôdzka, zatiaľčo zvyšní balia veci a chystajú sa na cestu.

Čo však ešte netušia, že práve k ich strážnici sa s vetrom o závod  ženie cisársky posol.

A že v jeho stopách cvála smrť.

Info:

Casting: 9 hracov
Duration: 3+ viac hod

Organizátor: Moše

Prihlasovanie: Je nutné sa prihlásiť dopredu cez nasledujúci formulár. Do poznámky prosím napíšte, ktorú skupinu máte záujem hrať.

  1. (required)
  2. (valid email required)
  3. (required)
 

cforms contact form by delicious:days